Kookworkshops

Bij Zeeland & Meer kun je niet alleen dineren en slapen. Het is ook mogelijk om zelf de handen uit de mouwen te steken en met een goed gezelschap de keuken in te duiken! Marieke neemt je mee in de keuken en maakt samen met jullie een heerlijk 3- of 4- gangen thema diner inclusief aperitief, likeurtje bij nagerecht en koffie/thee.

Kosten:

3-gangen diner: € 40,- p.p.

4-gangen diner: € 45,- p.p.

 

Pasta van de maand - februari

Ingrediënten 6 personen:

  • 1,5 ltr kraanwater
  • 3 groentebouillon tablettenimage00391.jpg
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook (1 voor risotto, 1 voor peterselieolie)
  • 1 courgette
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 450 gr risottorijst
  • ½ bio citroen
  • 30 gr krulpeterselie
  • 4 el milde olijfolie
  • Roomboter om vis in te bakken
  • 12 kleine slibtongetjes
  • 20 gr tarwebloem
  • 60 gr bio Parmigiano Regggiano
  • Rucola

Bereiding:

  • Breng water met de bouillontabletten aan de kook en zet het vuur laag.
  • Snij de ui en knoflook fijn
  • Rasp de courgette grof en giet er kokend water over. Giet af en druk met een lepel het overtollige vocht eruit
  • Verhit de olie in de pan, voeg de ui en de knoflook (1 teentje) toe en bak 1 minuut,
  • Voeg de risottorijst toe en bak 3 minuten tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Blijf herhalen tot de rijst beetgaar is (20-25 min)
  • Boen de citroen schoon en rasp de schil en pers een helft uit.
  • Doe de peterselie met de helft van de olie, 30 ml water en een el citroensap en de knoflook (1 teentje)in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
  • Bestrooi de vis met een beetje peper en evt zout. Bestrooi de vis met de bloem.
  • Verhit de boter in de koekenpan en bak de slibtongetjes op middelhoog vuur goudbruin ( paar minuten per kant)
  • Voeg de geraspte courgette toe aan de risottorijst. Schep voorzichtig om. Neem de pan van het vuur en voeg de kaas toe.
  • Breng op smaak met peper.
  • Verdeel de rucola over de borden.
  • Schep de risotto erop en serveer met de slibtongetjes.
  • Garneer met de peterselieolie en citroenrasp

 

Neem contact met ons op