Kookworkshops
Bij Zeeland & Meer kun je niet alleen dineren en slapen. Het is ook mogelijk om zelf de handen uit de mouwen te steken en met een goed gezelschap de keuken in te duiken! Marieke neemt je mee in de keuken en maakt samen met jullie een heerlijk 3- of 4- gangen thema diner inclusief aperitief, likeurtje bij nagerecht en koffie/thee.
Kosten:
3-gangen diner: € 42,50 p.p.
4-gangen diner: € 49,50 p.p.
Recept van de maand: Tagliatelle pollo con piselli
Ingrediënten ( 4 personen)
- 400 gram tagliatelle
- 2 teentjes knoflook (fijn gesneden)
- 2 courgettes (grof gesneden)
- 200 gram tuinerwten (evt diepvries)
- 1 eetlepel citroensap
- 350 ml crème Fraîche
- 10 blaadjes basilicum (fijn gesneden)
- 4 kippendij filets
- 60 ml olijfolie
- Roomboter en olijfolie om kip in te bakken
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Verhit de olie in een wok en fruit hierin de knoflook;
- Bak de courgette en ui 5 minuten mee;
- Voeg dan het citroensap toe en verwarm het mengsel nog 2 min;
- Voeg de crème fraîche toe en warm, zonder te koken, nog een paar minuten door;
- Roer de basilicumblaadjes (houd wat basilicumblaadjes achter voor de garnering) door de saus. Breng op smaak met peper en zout;
- Kook de tagliatelle volgens de bereidingswijze op de verpakking;
- Breng de kip op smaak met peper en zout;
- Verhit boter en olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kippendijen rondom bruin. Zet het vuur laag en laat de filets 8 minuten rustig in de pan doorgaren;
- Verdeel de pasta over borden, schep de courgette-roomsaus erover en bestrooi de borden met de rest van het basilicum. Leg de kipfilets er bovenop;